Antwerpen - Sint-Amands

Emile Verhaeren Fietsroute (35 km)

Inleiding

Een poëtische tocht doorheen het Scheldeland: Sint-Amands, Bornem, Buggenhout. Het Scheldeland van Klein-Brabant is een prachtige streek om te ontdekken. Deze fietsroute leidt ons langs plekken die een rol gespeeld hebben in het leven van de dichter Emile Verhaeren (1855-1916) of doorheen landschappen of locaties waarbij de gedichten van Verhaeren een extra dimensie kunnen toevoegen. De lusvormige tocht begint en eindigt aan het Provinciaal Museum Emile Verhaeren te Sint-Amands en volgt grotendeels het knooppuntennetwerk doorheen Sint-Amands, Bornem en Buggenhout.

De tocht wordt beschreven in een handige, mooi geïllustreerde gids met een uitklapbare kaart van de streek en wordt verkocht aan de prijs van 2€. De brochure is te koop in de toeristisch infopunten van Sint-Amands, Buggenhout en Bornem, in het Verhaerenmuseum te Sint-Amands en in De Zilverreiger te Weert.
Contact: Rik Hemmerijckx, conservator Provinciaal Museum Emile Verhaeren, E. Verhaerenstr. 71, 2890 Sint-Amands, 052 / 33 08 05, verhaerenmuseum@skynet.be

Startplaats

Sint-Amands

Beoordeel Fietsroute

Fietsroutes Zoeken

Logeren

Tips