Inleiding

U heeft een vraag over een fietsroute, een bordje is verdwenen, uw wenst fietskaarten te bestellen, etc... Alle info vindt u op deze pagina.

Foto

FAQ

Fietsroute.org is een privé-initiatief om de fietsroutes in België
zovéél mogelijk in kaart te brengen op de site
(en te digitaliseren waar mogelijk) met toestemming van de eigenaar.
U kan ons steeds contacteren indien u wenst een fietsroute toe te voegen op onze site.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de trajecten op het terrein, noch voor de bewegwijzering, noch voor de fietspaden.
Fietsroute.org is op géén enkele manier gelinkt aan een officïele instantie (gemeente, provincie, overheid). Is er een bordje of wegwijzer verdwenen/beschadigd dan kan u de routedokter van de provincies contacteren:
Antwerpen:
Routedokter Antwerpen
Limburg:
Routedokter Limburg
Oost-Vlaanderen:
Routedokter Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen:
Routedokter West-Vlaanderen
Vlaams-Brabant:
Routedokter Vlaams-Brabant Mogelijk zijn de bordjes aangepast op het terrein, contacteer ons en we zullen indien mogelijk de route aanpassen op onze site. Is er een fietsroute (GPX track) op deze website die langs een privéweg gaat, laat het ons weten en we verwijderen de route van onze site.
Deze GPX hebben we ontvangen via een fietser of collega fietssite en mogelijk heeft hij/zij een foutje gemaakt op het fietsparcours.

Betreft het een 'officïele fietspad' en niet een fietsroute op deze site, dan moet u contact opnemen met de bevoegde diensten, de gemeente,
provincie of andere.
Fietsroute.org is geen officïele instantie en staat dus niet in voor de staat van de wegen, noch met problemen dat een 'officïele fietspad' over privéterrein gaat. U kan via Fietsroute.org geen fietsroutes, noch folders bestellen.
Dat kan u wel o.a. via de gemeenten, toeristische diensten of commercïele aanbieders. Wij stippelen geen op maat gemaakte fietsroute uit.
U kan hiervoor gebruik maken van de fietsrouteplanner(s).
Indien u een nieuwe toeristsche route wenst uit te stippelen en publiceren op onze site kan u ons steeds contacteren. U kan via Fietsroute.org deze info niet aanmelden, wijzigen of verwijderen.
We gebruiken een datafeed afkomstig van Toerisme Vlaanderen en filteren op de 'fietsvriendelijke logies'.
Alle logies moeten worden beheerd via het Uitbatersportaal:
Uitbatersportaal Toerisme Vlaanderen
Zie ook de info over het logiesdecreet:
Vlaamse Logiesdecreet