Limburg - Voeren

Moelingenroute (28 km)

Inleiding

Deze achtvormige fietstocht is ongeveer 28 kilometer lang. Vertrek aan de het Bezoekerscentrum Voerstreek, De Pley 13. Vlak bij de kerk van 's-Gravenvoeren. In het centrum kan je alles te weten komen over de Voerstreek en zijn rijke geschiedenis.

We starten bij knooppunt 431 en rijden voor de kerk door richting knooppunt 100. Al na enkele kilometers brengt u een bezoek aan de noorderburen. Hun fietsnetwerk slaat naadloos aan op dat van Limburg.

Hier zijn de bordjes wit met groene cijfers. Ook de knooppunten 78 en 77 liggen in Nederland.

We zien in de verte het kasteel van Eijsden en via het plateau van Caestert komt u in Moelingen, het meest Westelijke dorp van Voeren. Het riviertje De Berwijn stroomt door het dorpscentrum. U zet nu koers via punten 420, 421 en 422 naar 's-Gravenvoeren tot aan punt 431 waar u vertrokken bent. Nu komt het zware werk richting 430. De kerk ligt op ongeveer 80 meter hoogte. Even voorbij het dorp begint een steile helling van ongeveer een kilometer, daarna blijft de weg nog 4 kilometer licht oplopen over het plateau tot aan knooppunt 430. We zijn nu op 210 meter hoogte.

Wie voor een elektrische fiets heeft gekozen, heeft het hier wel een stuk makkelijker en komt niet buiten adem boven. U fietst door bossen, natuurgebied en ladbouwzone en kunt genieten van de prachtige vergezichten. Vlak na knooppunt 430 ligt punt 429. Hier gaat het rechtsaf richting 424 en bergafwaarts naar Sint-Martens-Voeren. Vlakbij knooppunt 423 zie je de Steenboskapel. In 1846 werd hier een Romeinse villa ontdekt. De kapel werd gebouwd met de opgegraven materialen. Na knooppunt 422 rijden we rechts naar 431

Startplaats

Bezoekerscentrum Voerstreek, De Pley 13

Reviews

Fietsroutes Zoeken

Foto

Kaart

Het Weer


Download GPX