Limburg

Fietsroutes Limburg

Inleiding

Limburg vormt een palet van verschillende landschappen. Het Maasdal is groen en vruchtbaar. Langs de uiterwaarden van de meanderende Maas, die hier grensrivier is, liggen pittoreske stadjes. Haspengouw is uitgestrekt en dé fruitstreek van België. Heide, zandverstuivingen en dennenbossen tekenen de dunbevolkte Kempen. De helft van de provincie behoort landschappelijk tot de Kempen. Als een eiland in Wallonië, aan de overkant van de Maas, ligt tot slot de Voerstreek tussen heuvels, weiden en bossen.

Op zoek naar cultuur, natuur en ontspanning? Domein Bokrijk, tussen Hasselt en Genk, is een mix van openluchtmuseum, speeltuin en kinderboerderij. In het openluchtmuseum geven meer dan honderd historische gebouwen een beeld van Vlaanderen zoals het er rond 1850 uitzag.

De Regio's


Overnachten

U wenst te overnachten in fietsvriendelijke logies ? Op onze site vindt u een uitgebreide keuze:
Fietsvriendelijke Logies.
 

Haspengouw

Een portie ontspanning of een brok gezonde inspanning? Haspengouw is de plek voor de ware levensgenieter. Over- en ovenheerlijke streekgastronomie, plukvers fruit, fris Limburgs bier. Ze vormen een ideale beloning na een fikse stadswandeling door Borgloon, een beklimming van de Truiense abdijtoren of een bezoek aan de landcommanderij Alden Biesen. Snuister je liever op de Tongerse antiekmarkt, kies je een ritje door het betoverend kastelenland of een picknick tussen de bloesems ? Ook dat kan. Neem gerust je tijd en ontdek het land van Katarakt.


Alle nodige informatie over Haspengouw kan u terugvinden op de website van toerisme Haspengouw:
www.haspengouw.be
Hasselt

De hoofdstad van de provincie Limburg vormt een aangename mengeling van gezellige winkelstraten, oude marktpleinen, historische gebouwen en opvallende nieuwbouw. Hasselt is niet alleen een winkelstad bij uitstek maar werd ook uitgeroepen tot gezelligste stad van Vlaanderen. Ook aan cultuur is er in Hasselt geen gebrek. Dat Hasselt zich terecht de hoofdstad van de Smaak noemt merk je in het Nationaal Jenevermuseum en het Modemuseum. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de prachtige Japanse Tuin, de abdij van Herkenrode, het Stadsmus, de Sint-Quintinuskathedraal, .


Alle nodige informatie over Hasselt kan u terugvinden op de website van toerisme Hasselt:
toerisme.hasselt.be


Limburgse Kempen

Weidse stilte die vind je in de Kempen. Op de zandvlakte van de Lommelse Sahara, in de uitgestrekte bossen of langs de kabbelende beekjes, diepe vennen, kanalen en heldere meren. Limburg heeft natuurlijk ook een boeiend mijnverleden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Vlaams Mijnmuseum in Beringen waar de geest van de ex-mijnwerkers levendig rondwaart. Maar ook in de prachtig gerenoveerde tuinwijken in Eisden en Beringen of op de multiculturele markt in Heusden-Zolder waar je talloze producten vindt van diverse landen.


Alle nodige informatie over de Limburgse Kempen kan u terugvinden op de website van toerisme Limburg:
www.toerismelimburg


Maasland

Onthaasten, kuren, shoppen, tafelen en volop genieten van natuur- en cultuurschoon: het Maasland kolkt van de mogelijkheden. In de eerste plaats door de Maas zelf, die als een blauwe ader beide Limburg verbindt. Spring op de veerpontjes en ontdek de culturele gelijkenissen en verschillen. Hier geniet je ten volle van de waterkant. Met de vislijn, het bootje, te voet of met de fiets. Want het unieke fietsroutenetwerk voert je langs de Maas en door tal van natuurgebieden tot in het hart van de bloemrijke historische Maasgehuchtjes.


Alle nodige informatie over het Maasland kan u terugvinden op de website van toerisme Limburg:
www.toerismelimburg.be


Voerstreek

Een bronsgroen wandelparadijs: dat is de Voerstreek met zijn zes pittoreske Voerdorpjes. Van Moelingen aan de Maas tot het hoogste punt van Vlaanderen in Remersdaal; de glooiende hellingen, holle wegen en kleine landschapselementen zijn voor elke stapper en trapper een lust voor het oog.


Alle nodige informatie over de Voerstreek kan u terugvinden op de website van toerisme Voerstreek:
www.voerstreek.be